G.V.M.

Regels

Regels

Spelregels Gratis Voetbal Manager

Om mee te spelen met de Gratis Voetbal Manager is het belangrijk onderstaande informatie goed door te lezen. Hieruit wordt duidelijk hoe het spel gespeeld dient te worden. Mochten onderstaande regels niet genoeg duidelijkheid verschaffen dan verwijzen wij je door naar de FAQ pagina waarin de meest gestelde vragen beantwoord worden. Na je inschrijving bij de Gratis Voetbal Manager kan je direct inloggen. Zorg ervoor dat je team aan onderstaande voorwaarden voldoet om punten te scoren in het spel.

 • Tijdens het reguliere competitie programma mag je maximaal 2 spelers van een club opstellen.
 • Ongeacht het aantal clubs dat in actie komt tijdens een ronde is het belangrijk dat je team altijd uit 11 spelers bestaat.
 • Je team dient altijd een aanvoerder te bevatten. Om je aanvoerder te kiezen klik je in je testteam op de &C& achter de naam van de speler. Je krijgt met deze speler dubbele (min)punten.
 • Binnen het budget dat beschikbaar is dient je team samengesteld te worden. Overschrijd je dit budget dan zal de status van je team ongeldig zijn.
 • Controleer na het uitvoeren van bovenstaande voorwaarden of je teamstatus op "geldig" staat (groen). Mocht deze op ongeldig (rood) staan dan kan je hierop klikken om de specifieke fouten te zien.

Test speelronden

De Gratis Voetbal Manager start vanaf de eerste speelronde, echter de eerste 3 speelronden zijn om weer in te komen. Na de 3e ronde wordt het spel gereset. Dit zodat men geen last heeft van vertrekkende spelers tijdens de transfer periode (t/m 31 augustus).

Het echte begin

Op vrijdag 1 september om 19:00 uur zal de database voor de eerste echte ronde sluiten en dient je team aan alle voorwaarden te voldoen.

Daarnaast is het belangrijk dat je onderstaande regels cq uitleg goed doorleest zodat je weet waarmee je punten kan scoren en hoe het complete spel werkt. Succes in de Gratis Voetbal Manager 2023/2024!!!

Openingsvragen

Na je inschrijving bij de Gratis Voetbal Manager kan je op je &Mijn overzicht& pagina 4 openingsvragen beantwoorden. Deze vragen gaan over het seizoen 2023/2024 en worden aan het eind van het seizoen bij je totaal score opgeteld. Het is in feite dus jouw mening over het seizoen en per goed beantwoorde vraag krijg je na afloop van de competitie 5 punten. Je kan bij het beantwoorden van alle 4 de vragen dus 20 punten extra verdienen voor jouw team. De antwoorden kan je aanpassen totdat de database sluit op vrijdag 1 september 2023

Elftal samenstelling

Bij de start van de Gratis Voetbal Manager krijg je een budget van 115 miljoen euro. Dit budget kan je gebruiken om 11 spelers voor te kopen. Bekijk voor jezelf eerst in welke opstelling je wilt spelen, je kan kiezen uit 4-3-3, 3-4-3, 4-4-2 en 3-5-2. Je kan je opstelling aanpassen door boven je speelveld van je testteam op één van de opstellingen te klikken

Mocht je in één keer je test team leeg willen maken, dan kan je onder het speelveld van je testteam op de button &Maak test team leeg& klikken.

Boven het speelveld van je test en wedstrijdteam staat je budget. Mocht je dit budget overschrijden en in het rood staan dan is je team ongeldig en krijg je die ronde ook geen punten. Hetzelfde geldt voor het kiezen van je aanvoerder. Geld dat niet gebruikt wordt tijdens een ronde blijft staan, en vormt samen met de waarde van je wedstrijdteam het nieuwe budget voor je testteam in de volgende ronde. Het is alleen mogelijk om je testteam over te zetten naar je wedstrijdteam als deze geldig is. Alleen met de spelers die in je wedstrijdteam staan kan je punten scoren tijdens een ronde.

Als je besluit de opstellingen te veranderen, dan wordt er automatisch een speler ongeldig in je team omdat hij op een plek komt te staan waar hij niet speelgerechtigd is. Bekijk dus altijd goed bij het aanpassen van je opstellingen of alle posities correct ingevuld zijn.

Je kan alleen de opstelling, spelers en je aanvoerder veranderen van je wedstrijdteam als de database open is. Bovenaan de website zie je staan hoeveel tijd je nog hebt voordat de database sluit. Houdt dit dus altijd goed in de gaten. Aan je testteam kan je altijd blijven sleutelen, het is alleen mogelijk om deze over te zetten naar je wedstrijdteam als de database open is.

Waarde van een speler

Een speler in de Gratis Voetbal Manager heeft altijd een startwaarde. Die waarde is gebaseerd op de punten en prestaties van de speler in het vorige seizoen. Na elke speelronde worden de prestaties van een speler bekeken en zal zijn waarde stijgen of dalen. Stijgt een speler qua waarde dan betekend het dat jij meer budget krijgt. Uiteraard geldt dit alleen voor spelers die in jouw wedstrijdteam opgesteld staan. Naast een waardestijging is het uiteraard ook mogelijk dat een speler minder waard wordt doordat hij minder presteert tijdens een ronde. Een speler zal nooit minder waard worden dan 1 miljoen.

Om de nieuwe prijs van een speler te bepalen wordt de volgende formule gehanteerd: Oude prijs speler + gescoorde punten in ronde x 0.03 = nieuwe prijs speler.

Testteam / wedstrijdteam

Op je team pagina heb je twee speelvelden staan. Een wedstrijdteam en een testteam. Het elftal dat op het speelveld van je wedstrijdteam staat is het elftal waarmee je punten scoort. Met het elftal van je testteam kan je dus geen punten scoren, maar biedt je de mogelijkheid om te experimenteren. Je kan hierin kijken of je met een andere opstelling, spelers en aanvoerder denkt meer punten te kunnen scoren. Mocht je denken dat je testteam beter is dan het wedstrijdteam dat je hebt staan dan klik je op de button &Kopieër naar wedstrijdteam&

Opgelet: Bij aanvang van het spel start je met je testteam. Deze dien je eerst aan alle voorwaarden te voldoen en dan over te zetten naar wedstrijdteam.

Puntentelling

   Winst   Gelijk   Verlies   Goals   Assists   Geel   Rood   Eigen doelpunt   De nul   Gespeeld   Basis speler   Invaller   Tegen 
 Keeper  3  1  0  10  5  -2  -3  -3  4  0  2  1  -2
 Verdediger  3  1  0  5  3  -2  -3  -3  3  0  2  1  -1
 Middenvelder  3  1  0  4  2  -1  -3  -4  0  0  2  1  0
 Aanvaller  3  1  0  3  3  -1  -3  -5  0  0  2  1  0
   Keeper  Verdediger  Middenvelder  Aanvaller
Winst  3  3  3  3
Gelijk  1  1  1  1
Verlies  0  0  0  0
Goals  10  5  4  3
Assists  5  3  2  3
Geel  -2  -2  -1  -1
Rood  -3  -3  -3  -3
Eigen doelpunt  -3  -3  -4  -5
De nul  4  3  0  0
Gespeeld  0  0  0  0
Basis speler  2  2  2  2
Invaller  1  1  1  1
Tegen  -2  -1  0  0

Een speler pakt al (min)punten als hij een seconde in actie komt tijdens een wedstrijd!!! Er zijn dus per club maximaal 16 spelers (11 basisspelers en maximaal 5 wissels)die punten kunnen scoren. Zolang een speler niet in het veld heeft gestaan zal deze ook geen punten scoren en zal de waarde ook niet stijgen of dalen.

Voor een zo eerlijk mogelijk verloop van de competitie maakt Gratis Voetbal Manager gebruik van nieuws- wedstrijdstatistieken om zo tot een puntentotaal te komen. Mochten er na maandagochtend 11.00 uur wijzigingen zijn dan worden deze niet meer verwerkt in de punten. Gratis Voetbal Manager heeft het recht zelf te beslissen in geval van twijfel of onenigheid.

Periodes

Het hele seizoen is onderverdeeld in 8 periodes. Van elke periode wordt de totaal score van deze periode bijgehouden. Hieronder staat een overzicht welke speelronde in welke periode valt.

 Periode   Speelronden 
 1 1,2,3
 2 4,5,6,7,8
 3 9,10,11,12
 4 13,14,15,16
 5 17,18,19,20,21
 6 22,23,24,25,26
 7 27,28,29,30
 8 31,32,33,34

TOTO

Voor elke wedstrijd in de speelronde kan je opgeven of de thuis-(1) of uitploeg(2) wint. Je kan ook nog kiezen voor een gelijk(3) spel. Elk correct antwoord levert je 1 punt op. Je hebt net als bij je team de mogelijkheid deze te beantwoorden totdat de database sluit.

Subleague's

Er is niks leuker dan tegen vrienden, collega's, familie etc. te spelen. Je speelt sowieso al mee in de algemene ranglijst, maar je kan ook een aparte ranglijst creëren door een subleague aan te maken.

Elke deelnemer bij de Gratis Voetbal Manager heeft de mogelijkheid om zijn eigen subleague te maken door op "Organiseer een nieuwe subleague" te klikken in je overzichtspagina. Na het klikken op deze link verzin je een unieke naam voor je subleague (scheldende of kwetsende namen zullen verwijderd worden). Door daarnaast een loginnaam en een wachtwoord voor je subleague aan te maken kan jij bepalen wie er mee mogen doen. Als je dit gedaan hebt kan je zelf een mail sturen naar je vrienden etc. met de gegevens die nodig zijn om deel te nemen.

Overige deelnemers van de Gratis Voetbal Manager kunnen op hun eigen overzichtspagina op de link "Schrijf je in voor een bestaande subleague" klikken. Hierna vullen zij de gegevens in die aangemaakt zijn voor de subleague en je speelt vanaf dan mee in een geheel eigen league.

Transferperiode

Je hebt de mogelijkheid je team aan te passen tussen twee speelrondes in, de Transferperiode. De dag na een speelronde begint de transferperiode vanaf 12.00 uur en deze sluit meestal op vrijdag avond 19.00 uur. Mocht het programma zo zijn dat er doordeweeks gespeeld wordt, dan sluit de database meestal om 19.00 uur alleen dan op de dag van de (eerste) wedstrijd. Kijk voor de juiste gegevens altijd op de game info pagina.

Voorbeeld: Als er 6 wedstrijden op dinsdag en woensdag gepland zijn, dan sluit de database op dinsdag 19.00 uur en wordt donderdag om 12.00 uur weer geopend. Mocht er het weekend weer een speelronde zijn, dan sluit de database vrijdag avond weer om 19.00 uur.

Opgelet: Onder het kopje "Game info" vind je altijd de laatste informatie. Houd dit dus goed in de gaten mocht je niet zeker weten wanneer je je team moet aanpassen.

Bekertoernooi

Het bekertoernooi is een extra spel waarvoor je niks extra hoeft te doen. Een aantal speelronden zijn aangemerkt als bekerronden, waarij je managers tegenover elkaar gezet worden in een knock-outsysteem, waar uiteindelijk 1 manager als winnaar zal overblijven. Op de speelschema pagina kan je zien aan het beker icoon welke speelronden ook als bekerronden worden gespeeld.

Tijdens de eerste bekerronde worden alle managers met een geldig team geselecteerd. Omdat het spel het knock-outsysteem volg zullen er tijdens deze ronden ook managers zijn die geen tegenstanden hebben gekregen en automatisch doorgaan naar de volgende ronde. Dit is om te zorgen dat we vanaf de tweede ronde iedereen 1 tegen 1 kunnen laten spelen totdat er nog maar twee managers over zijn voor de finale.

Alleen de score van het team zelf zal meegenomen worden voor het berekenen van de scores. Wanneer er een gelijke stand is, zullen de dubbele punten van de aanvoerders van de scores afgehaald worden. Als de score dan nog steeds is zal er willekeurig 1 van de 2 managers gekozen worden tot winnaar. Het berekenen van de scores gebeurt regelmatig wanneer de dataabse gesloten is en de uiteindelijke winnaar bij een gelijkspel wordt bepaald wanneer de database weer opgen gaat.

Play-offs

Aan het einde van het seizoen volgen er nog de play-offs. Deze ronden tellen niet mee voor de Gratis VoetbalManager. Het spel eindigd gelijk met de laatste speelronde van het van de competitie.

Team zichtbaarheid

Tijdens een speelronde is je team altijd zichtbaar voor anderen. In de transfer periode kan je zelf bepalen of je team zichtbaar is. Dit kan je instellen bij de persoonlijke instellingen op de "Mijn overzicht" pagina.

Overige voorwaarden

 • Tijdens het reguliere competitie programma mag je maximaal 2 spelers van een club opstellen.
 • Meerdere inschrijvingen per persoon zijn toegestaan, echter één inschrijving per emailadres.
 • Gratis Voetbal Manager heeft het recht bij kwetsende of provocerende team/subleague namen deelnemers te verwijderen.
 • Over het spel en de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Mochten er spelers in je team staan, maar wordt de wedstrijd afgelast, dan ontvang je geen punten voor deze spelers. Gratis Voetbal Manager bekijkt dan wanneer de wedstrijd ingehaald wordt en hoe deze in het programma gepast kan worden.
 • Wanneer in een speelronde 40% of meer van de wedstrijden niet van start gaat, dan zal de ronde ongeldig verklaard worden en worden er dus geen punten over deze ronde verdeeld.
 • Bij deelname aan de Gratis Voetbal Manager aanvaardt men bovenstaande spelregels en voorwaarden.

Nog vragen na het lezen van bovenstaande, bekijk dan de FAQ waar de meest gestelde vragen beantwoord worden.

Geen antwoord gevonden

Mocht je nog geen antwoord op je vraag gevonden hebben bij de FAQ, regels en de game info, dan kan je je vraag sturen naar: info@gratisvoetbalmanager.com

De gegevens worden geladen...